Köşe Yazıları

Verilenler karşısında veren olamıyoruz..!

• 29.08.2016

Allah Teala insanı yarattı;

“O, insanı ‘alak’dan yarattı.” | Alak Suresi 2

Onu yeryüzünde yetkili kılmak, hayatını, yaşamını düzenli idam ettirebilmesi içinse akıl, irade, bilgi, beceri, görev yükledi ve dünyaya yerleştirdi.
Yani insanoğlunu, ihtiyaç duyacağı her türlü akli ve fiziki yeterlilikte donatıp, her türlü kolaylığı yaşamını sürdürebilmesi için gerekli olan her şeyi emrine verdi.

Gel gelelim insanların ne yaptıklarına?
Bu kadar nimete, ilime, bilime, insanlığın emrine, hizmetine sunulmuş sınırsızlığa şükretmesi gerekirken, aklına dahi (üzülerek yazıyorum) getirmemesi şaşılacak durumdan ziyade nankörlüktür.

“Şükürsüzlük” konu başlıklı yazımda bu konuyu detaylı yazmıştım.

Yüce Yaratıcımızın, biz insanlara sunduğu nimetleri sonuna kadar kullanıyor, onlarla zevk sürüyor, işimizi görüyor, tüm arzu ve isteklerimizi karşılıyor, fakat bu süre zarfında Allah’ı hatırlamıyor, şükretmiyor, emirlerine riayet etmiyor ve görmezden geliyoruz.

Ne yazık ki, verilenler karşısında veren olamıyoruz, olmuyoruz, olmak için çaba sarfetmiyoruz.

Sadece nimetlerin keyfini şartsız, koşulsuz sürmek istiyoruz..

Selametle..

Hafsa Taşkıran

Bazen..