Köşe Yazıları

Gerçek değişim!

• 22.09.2016

İnsan hayatında ne çok şey değişebiliyor, öyle değil mi?
Fikirler, duygu ve düşünceler, davranışlar, bakış açıları..
Dün yaptığın eylem, düşünce her neyse bugün yanlış, saçma ya da gereksiz gelebiliyor. Dolayısıyla da düzeltmelere gidiliyor.
Belkide gidilmiyor..!!
Değişimden kaynaklanan etkilerden dolayı doğru orantılı bir şekilde çevre faktörüde değişim sürecine giriyor.

Gel gelelim imanlı bir kulun değişimi hakkın kelamını okuyup, anladıkça ve amellere dönüşmeye başladıkça doğru bir değişim süreci ortaya çıkmış oluyor.

İmanı zayıf ya da imansız bir kulun değişimi ise tamamen nefsani, şeytani aldatmacaların eyleme dönüşmesiyle ortaya çıkabiliyor.
Ne yazık..!

Bizlerin değişimi, Allah kelamı üzerinden olmalıdır.
Hükümlerin icraata geçmesiyle oluşmalıdır.
Heba edilmiş değişimler aslından uzaklaşmış değişimlerdir.

Bizleri doğruya götürecek değişimler gerek..
Mukaddes kitabımızın hükümleriyle yüreklere yerleşmiş, imanın lezzetine varmış, sahih değişime uğramış kullar gerek bize..,
İslam’a..

Lafı fazla uzatmadan ünlü fizikçi, felsefeci Albert Einstein’ın bir sözüyle satırlarımı bitirmek istiyorum.

“Zekanın ölçüsü, gerektiğinde düşüncelerini değiştirebilmekte yatar. Düşüncelerinde ısrar etmekte değil.”

Selametle..

Hafsa Taşkıran

Bazen..

Bazenle başlayan cümleler kurmayı her ne kadar sevmesemde.. bazen evet bazen anlatılabilecek en iyi kelime olduğunu düşünmeden de edemiyorum. Aslına bakılırsa içinde çok fazlasıyla mana barındıran, kendini en iyi şekilde…