Köşe Yazıları

Fıtrata yüklenmiş beceri!

• 28.08.2016

Her insanın fıtratına yüklenmiş bir becerisi vardır.
Hiçbir insan bu dünyaya amaçsız gönderilmemiştir.

Allah’ın yarattığı canlıları gözlemleyin!
Ardıç kuşu ile ardıç ağacınının bağlantısını araştırın!
Etrafta olup biten düzene bir bakın!
Hepsinin bir görevi, amacı ve birbiriyle olan bağlantılarının kusursuz işleyişini gözlemleyin!
Bu kadar düzenli, kusursuz işleyişin içinde birde insanoğlununun bu düzene sokmaya çalıştığı amaçsızlığı, başıboşluğu, fütursuzca yaşama hevesini karşılaştırın!

Dünya heva ve hevesleri ruhunu o derece ele geçirmişki, sana yüklenen görevi, beceriyi, amacı keşfedemiyor ve hayatın boyunca insanlığa, çevrene faydalı olamıyorsun.

Haydi biraz sakinleşelim!
Koşuşturmalardan uzak, sakin ve durağan bir ortam oluşturalım, kendi bedenimizde.
Beyni, içimizdeki kişiye yönlendirip isteklerini dinleyelim.
Allah Teala’nın ruhumuza yüklemiş olduğu beceri, görev ve amacı bulup, gün yüzüne çıkaralım.
Bakın bakalım size ne gibi süprizleri varmış.
Ne muhteşem bir görev sizi beklemekteymiş.

Haydi koyul yola!
Hiç zaman kaybetmeden benliğinde gezintiye çık!
Varlığından haberin bile olmayan sana yüklenmişlikleri keşfet!
Keşfet ki; İslam’ı, gerekliliklerini, sağlıklı bir müslüman, mü’min olmanın hazzını al!
İlk öncelikle kendine, daha sonra ailene, çevrene ve tüm insanlığa faydalı ol.

Selametle..

Hafsa Taşkıran

Bazen..

Bazenle başlayan cümleler kurmayı her ne kadar sevmesemde.. bazen evet bazen anlatılabilecek en iyi kelime olduğunu düşünmeden de edemiyorum. Aslına bakılırsa içinde çok fazlasıyla mana barındıran, kendini en iyi şekilde…