Benim Hikayem

2 Gün! | Lale Çetin

• 21.09.2017

“Benim hikayem Gülsüm ablayla başlıyor.
Çok açık, hatta haddinden fazla açık bir bayandım. Saçlar röfleli, askılı bluz, tayt, mini şort giyen biriydim. Hamdolsun imanım tam diyordum ama yanlış biliyormuşum her şeyi.

Bir gün instagramda yeğenimin mevlidi için şal bakınırken Gülsüm ablanın sayfasına denk geldim. Daha yeni çıkarmıştı bone şalı. Aradım telefondan, bir bayan açtı. Meğer kendisiymiş telefondaki. Ürünü sordum, anlattı. ‘Bende açıktım, kendim umrede rahat edeyim diye tasarladım’ dedi. Uzun uzun çektiği sıkıntıları anlattı. Hatta hocasının numarasını verdi bana. Bilmiyordum hiçbir şey çünkü. Telefonu kapattıktan sonra eşimi aradım: ‘Ben hemen umreye gitmek istiyorum’ dedim. Şaşırdı eşim ama kabul etti. Çocuklarımla beraber umre ziyaretimi yaptım. Aldığım bir sürü şalla gittim. Kapanmak aklımın ucundan geçmedi hiç, ta ki yurda dönüp 2 gün evden çıkamadığım ana kadar.

‘Kapalı çıksam nasıl yapacağım’ dedim. Hiç kıyafetim yok, umre kıyafetimden başka. Açık çıksam millet ne der.. daha yeni geldim umreden ama içim kıpır kıpır kapanmak istiyorum, bir yandan da mecbur açık çıktım evden. Hemen arabama bindim. Kimse beni görmeden radyomu açtım Diyanet Kur’an radyo çıktı birden. Çok şaşırdım. Normalde hiç dinlemem. Kur’an meali okunuyordu.
‘Allah sizin yaptıklarınızdan haberdardır ama ne yaparsanız kendinize yaparsınız’ diye bir meal. Bir kere daha şok oldum.

Hemen en yakın tesettür mağazasına gittim. ‘Beni kapatın’ dedim. Şaşırdılar. Hepsi bir yandan beni kapattılar. Kapalı biri olarak çıktım oradan.

Vesvesem çok oldu. 6 ay çok ağladım. ‘Başa çıkamayacağım seninle’ dedim ve ben yendim.
Şu an tesettür üzerine butiğim var sanki yıllardır kapalıymışım gibi huzurluyum elhamdülillah.”
.
Lale hanıma, hikayesini bize ulaştırdığı için teşekkür ederiz.
Allah Teala, imanınızı, ilminizi artırsın. Dosdoğru yolunda, sağlam adımlarla yürüyen saliha kullarından eylesin.
Selametle..

Hafsa Taşkıran

5 Dakika Sonrası | Neslihan Sağlam

“Benim içimde Allah sevgisi hep vardı. Yalnız bunu hep içimde ve gece dualarımda dillendirirdim. Böyle başladı ve her zaman Allah’a yalvardım, ‘Bana kapanmayı, imanımı çoğaltmayı nasip et’ diye. Derken, 8…